top of page

Over Marcel Silkens

Ik ben Marcel Silkens, een gepassioneerde natuurliefhebber. Ik ben opgegroeid aan de rand van de Soester Duinen en was als kind vaak buiten te vinden. Mijn ouders namen mijn zus en mij vaak mee naar dit unieke natuurgebied, waar mijn liefde voor planten is ontstaan.

 

Op mijn achttiende begon ik met de vakopleiding tot hovenier. Na een stageperiode kwam ik bij een hoveniersbedrijf terecht dat een tuin van de beroemde landschapsontwerper Piet Oudolf in het beheer had. Ik had al boeken gelezen van deze beplantingsspecialist en door het werken in deze tuin ontdekte ik de dynamische eigenschappen van vaste planten en siergrassen. Ik leerde dat zo’n weelderig groeiende beplanting een duidelijk leesbare vormgeving nodig heeft en dat een goed doordachte beplanting ervoor zorgt dat een tuin elke dag van het jaar iets nieuws biedt.  
 

Vanuit mijn liefde voor planten wilde ik mij specialiseren in het ontwerp, de aanleg en het beheer van beplantingen. Daarom heb ik begin 2014 mijn eigen bedrijf opgericht. 

Ontwikkeling

Net als de natuur ben ik constant in ontwikkeling. Door veel te reizen en het bezoeken van professionele seminars, workshops, tuinen, parken en kwekerijen breid ik mijn kennis steeds verder uit. Vanuit mijn passie voor de natuur lees ik veel vakbladen en boeken. Daarnaast laat ik mij inspireren door de natuur in mijn omgeving.

Profielfoto_.jpg
bottom of page